Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ

„Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори“, категоричен бе той.

 13.06.2024 12:55
Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. 
„Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори“, категоричен бе той. 

Борисов обяви, че ще бъде излъчен преговорен екип.  Той отново ще се състои от женската артилерия на ГЕРБ - Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян. "Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо", каза Бойко Борисов. 

Той заяви, че партията е готова да води преговори и с ПП-ДБ. 
Бойко Борисов се обърна към всички лидери на партии. „Ултимативното говорене, биенето в гърди, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света не намерят противодействие. Времето сега е за мъдри мъже и жени“, заяви лидерът на ГЕРБ и добави: 

„Понеже те много говорят за умното и красивото, не бих пропуснал да отбележа, че нашето е по-умно, и по-красиво – и Теменужка ги бие, и Деница ги бие, пък за нас с Дончев да не говорим – то е показателно“! 

Борисов предлага съставянето на експертен кабинет. 

"Да се направи експертен кабинет. Трябва да е доминиран от ГЕРБ по важните министерства. Особено премиер, външен министър, отбрана", категоричен бе той. 

Според него може да се направи правителство единствено с първия мандат, ако това не се случи единственият изход са нови избори през септември.

"Следващите седем дни трябва да бъде гласувано правителство или директно хората трябва да знаят, че отиваме на избори", каза той. 

Относно заявките за "реванш" от страна на ПП-ДБ, Борисов заяви:
"Ако така разсъждават и останалите партии, отиваме на избори. Реваншът ще е, когато определи президентът.  На реванша още повече ще ни накажат хората", каза лидерът на ГЕРБ. 

Той отбеляза, че в други години 10-11% разлика означаваше абсолютно мнозинство. "Сега си задаваме въпроса ще има ли правителство или няма да има правителство", отбеляза лидерът на ГЕРБ. 
"За да се включа в общия хор, бих молил последния месец да няма социологически проучвания", подчерта лидерът на ГЕРБ. "Не е време за самохвалство и противоборство. Отнасям се с голямо уважение към президента, но той също е част от тази държава. Не съм съгласен с тези, които казват, че се задава нов проект. Ние си спомняме министрите, които излъчваше. Аз съм за парламент, правителство, президентство, да има разбирателство", каза Борисов. 
"Тази система на разпределение ни даде 11% разлика, но един депутат по-малко", каза още той. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че трябва да се обърне внимание на изборната география.  "Интересен е анализът по общини. В 174 общини печели ГЕРБ-СДС", отбеляза той. 

ГЕРБ-СДС печели изборите за НС с 24,70% от гласовете при 100% обработени протоколи и за ЕП с 23,54%. 

Източник: dariknews.bg
Снимка: БТА

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | заяви | ГЕРБ | Бойко | Борисов | Няма | правителство | каза | преговори | Лидерът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори