ВОЛЯ гласува „за“ оставането на преференциите

Депутатите от партията не подкрепиха въвеждането на машинното гласуване

 15.02.2019 14:36
ВОЛЯ гласува „за“ оставането на преференциите

ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“ гласува „за“ оставането на преференциите по време на второто четене на Изборния кодекс, продължило до късно снощи. Още от началото на мандата на този парламент депутатите застъпват тезата, че вотът на всички избори трябва да е мажоритарен, за да се избират доказани личности. Народните представители от групата на Веселин Марешки гласуваха „за“ членовете на избирателните комисии да имат минимум средно образование.

ВОЛЯ не подкрепи въвеждането на машинното гласуване. От партията смятат, че разходът на 50-60 милиона лева е излишен при положение, че този вид гласуване няма да улесни нито избирателите в България, нито сънародниците ни в чужбина, и няма да избегне човешкия фактор при отчитането на гласовете. 

Обявяването на социологически проучвания в медиите в деня на вота също не беше подкрепено от народните представители на ПГ „ВОЛЯ-Българските Родолюбци“. Според тях подобни изследвания могат да отправят конкретни внушения и да манипулират вота на избирателите.

Предложението на партия ВОЛЯ в изборните секции да има видеонаблюдение от мига на приключването на изборния ден беше отхвърлено в пленарна зала. Идеята щеше да гарантира висока прозрачност на най-важния момент на работата на СИК-овете – отварянето на урните, броенето на бюлетините и съставянето на протоколите, смятат от ВОЛЯ.

Депутатите от ВОЛЯ гласуваха против предложението на ДПС предизборните кампании да се водят на чужд език и да се осигурява превод на български език. Те не подкрепиха и друга идея на ДПС - да отпадне принципът на уседналост.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери българските | воля | Родолюбци

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори