ВОЛЯ не подкрепи Деница Сачева за социален министър

Решението е резултат от нашето последователно и отговорно отношение към опитите за налагане на джендър идеологията в българските училища

 03.12.2019 13:40
ВОЛЯ не подкрепи Деница Сачева за социален министър

ВОЛЯ не подкрепи кандидатурата на Деница Сачева за министър на труда и социалната политика. Позицията на партията беше обяснена от парламентарната трибуна от депутата Андон Дончев. „Решението ни е резултат от нашето последователно и отговорно отношение към опитите за налагане на джендър идеологията в българските училища от добре финансирани НПО-та и ключови държавни служители“, заяви Дончев.

Той припомни как още преди година ВОЛЯ повдигна въпроса за подписана заповед от зам.-министъра на образованието Сачева до училищата в област Стара Загора. В тази заповед беше спусната инструкция да бъде проведена анкета сред учениците, в която те да се определят дали са момчета или момичета. „В отговор на парламентарно питане ни беше обяснено, че това било инициатива на НПО и едва ли не министерството играе ролята само на пощенска кутия, без да носи отговорност какви безумни анкети и какви идеологии прокарват те сред българските деца. Предполагаме, че подобни анкети са били разпространявани и в други области в страната“, допълни Андон Дончев.

Народният представител припомни още, че ВОЛЯ е против Истанбулската конвенция, за съхраняването на семейството и семейните ценности и против насилственото налагане на провалените вече либерални идеи. „Ние смятаме, че с работата си до момента г-жа Сачева е показала, че подкрепя тази либерална политика и няма как да гласуваме за нея“, категоричен бе Андон Дончев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери беше | българските | Дончев | воля | налагане | Андон | Сачева

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори