Валери Симеонов подаде оставка

 16.11.2018 19:44
Валери Симеонов подаде оставка

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Министър-председателят Бойко Борисов я е приел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Почти месец майките на деца с увреждания настояват за оставката на Симеонов, след като той ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

"Причините са продължаващата медийна кампания от последните два дни, в която кампания като продължение на кампанията, която беше провеждана спрямо мен по повод изявлението ми за протести пред Министерския съвет, но продължението на тази кампания вече поставя акцент не върху моята личност в качеството ми на вицепремиер, а и върху народни представители от НФСБ", коментира Симеонов.

 "Ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възползват и определени политически сили. Наясно съм, че тази медийна кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в една пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си позволя. Не става въпрос за моята личност, не става въпрос само за партията, на която съм ръководител, но става въпрос за управлението на България - управление, което определям не само аз, но и моите партньори, като изключително успешно, едно от най-успешните. И аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за обществени настроения, протести и атаки не само от опозицията, а и от извънпарламентарни партии и цели групи на обществото. Това е причината аз да си подам оставката, тъй като както съм казвал и друг път - не ми е детската мечта да съм вицепремиер и съм заел този пост единствено защото настояваха моите партньори да бъда като гарант на това управление, участвайки в него, като гарантирам и подкрепата на партията, която ръководя", каза още Валери Симеонов. 

 "Към настоящия момент считам, че най-правилната постъпка и от морална гледна точка е да не създавам проблеми на правителството на ОП и ГЕРБ. Няма никаква драма в това, правя това, което ми диктува моята съвест, не го правя под натиск и на въпроса дали ми е казал Борисов, отсега ви казвам, че няма такова нещо. Решението съм взел днес следобед след като съм се консултирал с моята парламентарна група и моите партньори съответно, основно Красимир Каракачанов и сега излагам решението си", каза Симеонов пред медиите.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери оставка | Валери Симеонов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори