ГЕРБ поставя условия към ПП-ДБ, за да продължи подкрепата си за кабинета

Вече няма сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото тя звучи цинично и не носи нищо рационално за хората, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: "И като начало повече не трябва да ни наричате сглобка".

 11.11.2023 18:33
ГЕРБ поставя условия към ПП-ДБ, за да продължи подкрепата си за кабинета

Преработка на проекта за държавен бюджет с включване на важните инфраструктурни проекти на общините за държавно финансиране е условието, което постави ГЕРБ, за да продължи да подкрепя правителството. Поставено беше още едно ключово условие от депутатите на ГЕРБ - предварително съгласуване на всички законопроекти на ПП-ДБ с тях. На Националното съвещание на партията във Велико Търново Бойко Борсов поиска вече да не бъдат наричани сглобка.

Вече няма сглобка между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото тя звучи цинично и не носи нищо рационално за хората, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: 
"И като начало повече не трябва да ни наричате сглобка". 

Борисов предупреди, че ГЕРБ вече няма да носи отговорност за „безобразията“ които некоалиционните им партньори в правителството правят, но даде и положителна оценка: 
"И единственото добро на това управление към днешна дата е, че държи ясна посока на страната". 
Бюджет в парламента може да се приеме и без ГЕРБ, коментира на Националното съвещание на ГЕРБ Бойко Борисов, но постави най-важното условие да продължи подкрепата за некоалиционното правителство: 

"В бюджета трябва да има всичко, което кметовете са казали, планирано за тази, за следващата, за по-следващата година, да се приведе бюджетът и най-правилното е да се върне, да се преработи на истинските приходи, които се очакват. Ако те това направят, ще имат още една година бонус от нас“. 
С проекта за държавен бюджет ГЕРБ няма да позволи кметовете да бъдат превърнати в декоративни фигури, предупреди Томислав Дончев: 

"Уважаеми некоалиционни партньори от некоалицията, крайно време е да напуснете тези светове, които обитаване, и да се върнете тук, при нас в реалността, където човек не може да си играе с числата ей така, особено, когато става дума за бюджет“. 

Парламентарната група на ГЕРБ ще спре да подкрепя законопроекти на ПП-ДБ, които предварително не са съгласувани с нас, посочи председателят на групата Десислава Атанасова и коментира, че пакетът от данъчни закони, който се предлага, прилича на полицейщина при публичните финанси: 
"И ако това, което заявяваме като приоритет, не се случи и не се реализира в закона за държавния бюджет за 2024 година, г-н Борисов, аз съм по-крайна и ще предложа разглобка". 

Кметовете на ГЕРБ нямат обобщено число за исканото държавно финансиране за важните им проекти, които искат задължително да бъдат заложени в държавния бюджет, но сумата от един милиард е реалистична, коментира депутатът Николай Нанков, а според депутата Делян Добрев данъчните приходи трябва да се коригират от финансовото министерство на 35 млрд. лв. и да се коригира разходната част.

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери трябва | ГЕРБ | Бойко | Борисов | бюджет | Няма | продължи | коментира | носи | сглобка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори