ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на Младите ангажираха Мая Манолова с десни политики

Целта на дясно-центристкото обединение е да се смени корупционния модел на управление на ГЕРБ в София

 16.09.2019 14:58
ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на Младите ангажираха Мая Манолова с десни политики

Целта на дясно-центристкото ни обединение е да сменим корупционния модел на управление на ГЕРБ в София и да сме гарант за изпълнението на десни политики от Мая Манолова, когато стане кмет. Това каза лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев по време на днешния форум за обсъждане на мерки за развитие на София.

Димитър Делчев, Румен Йончев, Станимир Илчев и Ана Вилфан подписаха с Мая Манолова платформа за гражданско управление с близо 20 десни политики, сред които неувеличаване на местните данъци, стимулиране на инвестициите в София, подкрепа за малки и средни предприятия в работата им с общината, борба с корупцията и мръсния въздух.

Според Делчев дигитализацията на Столичната община е ключова политика, така че гражданите и бизнесът да бъдат максимално улеснени, корупцията ограничена, а администрацията оптимизирана.

Нагледахме се на множество случаи от купуване на пейки за по 1000 лева, кошчета за 400 лева покрай ремонта на "Граф Игнатиев", до ремонти на ремонтите и предизвестени фирми, които печелят обществени поръчките. Той посочи, че в платформата има антикорупционни мерки за изсветляване на търговете, на които правила хората особено много държат.

Румен Йончев от ЗНС посочи, че Мая Манолова няма да е сама като кмет, няма да е неподкрепена и да е без общински съветници. С нашата листа ще направим всичко възможно да има съветници, които да работят за задачите, които поставяме днес. Манолова ги приема и са част от нейната платформа, каза още той.

Станимир Илчев, бивш евродепутат, изтъкна, че Манолова е на път да промени парадигмата за управление на София и да се справи с всекидневните проблеми с презастрояване и липса на места за паркиране, замърсяване на въздуха с фини прахови частици, недостиг на места в градините, несправедливи такси и корупция. Подкрепяме Манолова, защото е надеждата за промяна в живота на града след повече от 10 години управление по един и същ модел.

Анна Вилфан от „Път на младите“ посочи, че младите хора искат чиста и зелена София, която да е като всяка друга голяма европейска столица. В този ред на мисли смятаме, че Манолова освен мечта има и план за изпълнението на тези мерки.

Председателят на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кмет, Никола Вапцаров, посочи, че приветства идеята за подкрепа от десните и дясно-център формациите. Аз съм  гражданин и започнах пътя си срещу несправедливостите, като потърсих помощ от Манолова, когато беше Омбудсман. Надявам се да превърнем София в нещо по-добро след този 10-годишен модел на управление, който не помага на обикновените граждани, посочи още Никола Вапцаров.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери кмет | София | Манолова | Делчев | управление | модел | десни

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори