Депутатите отново на работа след коледната ваканция

Депутатите се събират след 3-седмичната коледна ваканция. В началото на пленарния ден политическите сили ще обявят в декларации водещите си приоритети до края на този парламент, чийто мандат изтича на 26 март.

 13.01.2021 09:09
Депутатите отново на работа след коледната ваканция

Започва зимната сесия на Народното събрание. Депутатите се събират след 3-седмичната коледна ваканция. В началото на пленарния ден политическите сили ще обявят в декларации водещите си приоритети до края на този парламент, чийто мандат изтича на 26 март.

Новата пленарна сесия започва в година на предстоящи избори. Парламентарните групи ще отправят своите политически послания. Водещите законодателни инициативи ще бъдат свързани с изборните правила в условията на пандемия. През закона за извънредното положение от ГЕРБ ще дадат възможност на карантинираните лица или такива настанени в болница заради Covid-19 да гласуват на предстоящите парламентарни избори, увери лидерът на групата Даниела Дариткова.

„В същото време ние даваме възможност и на ЦИК с този законопроект да предприемат всички мерки, които гарантират здравна сигурност на останалите участници в изборния процес. Това е нашето намерение за законодателна промяна и смятаме, че то най-коректно ще отговори на очакванията затова да се гарантира здравна сигурност на изборния процес“, заяви тя.

В оставащото време на парламента управляващите имат за цел да прокарат и окончателно поправките в Наказателно-процесуалния кодекс, с които дават възможност специален прокурор да разследва обвинител номер едно.

Днес депутатите ще започнат работа с промени в закона за мерките срещу изпирането на пари, внесен от ГЕРБ, с които да отпадне задължението за търговците на едро да докладват пред ДАНС за съмнителни сделки на свои клиенти.

В първата седмица на парламента четирима министри ще бъдат изслушани за предприетите действия в бедстващите райони в страната след  наводненията.

Източник: БНР

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери след | работа | ваканция | възможност | депутати

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори