Димитър Делчев: Очакваме гаранции, че флиртове с ДПС няма да има

ДБГ и Мая Манолова категорично заявихме, че ДПС са част от порочния модел на управление и с тях промяната е невъзможна. Вярвам, че до старта на предизборната кампания, и останалите партньори ще дадат ясен знак. Това каза Димитър Делчев, председател на ДБГ, част от партньорската мрежа Изправи се.БГ, в сутрешния блок на БНТ.

 23.02.2021 11:59
Димитър Делчев: Очакваме гаранции, че флиртове с ДПС няма да има

Очакваме ясни гаранции от всички партньори, че флиртове с ДПС няма да има. ДБГ и Мая Манолова категорично заявихме, че ДПС са част от порочния модел на управление и с тях промяната е невъзможна. Вярвам, че до старта на предизборната кампания, и останалите партньори ще дадат ясен знак. Това каза Димитър Делчев, председател на ДБГ, част от партньорската мрежа Изправи се.БГ, в сутрешния блок на БНТ.

Основната цел на Изправи се.БГ е смяна на пълзящата диктатура на Борисов с истински демократичен модел на управление. В 70те ни мерки изоставеният малък и среден бизнес е със специален приоритет. Предвиждаме замяна на повечето разрешителни режими с уведомителни, премахване на бюрократичните тежести като изискването микрофирми да представят годишни отчети и задължаване на държавата да изплаща фактурите си към бизнеса в рамките на 30 дни.

Според Делчев тези избори са ключови, защото ако статуквото изгуби, гражданите ще разберат истината за безобразията на властта. От Изправи се.БГ се ангажирахме да проведем ревизия на държавните дружества, обществените поръчки и харченето на европейски пари през последните години. Мястото на мутрите е в затвора, а не във властта. Време е на тяхното спокойствие да бъде сложен край, добави председателят на ДБГ.

Той посочи, че причината за това от два дни кола на жандармерията да охранява склада с машините, е акцията на Изправи се.БГ. Отношението на Борисов към машините е като към нежелано доведено дете и затова той отказва да носи отговорност за тяхната безопасност.

Димитър Делчев коментира и хвалбите на премиера за повишената икономическа перспектива на България от уикенда. Според него това е куха пропаганда и правителството няма принос за подобрението. На практика рейтинговата агенция възстановява положителната ни перспектива, която преди 1 година намали заради коронавируса. Фич отчитат европейските средства, които ще влязат през фонда за възстановяване и стабилността на валутния борд, но не и факта, че ГЕРБ са на власт, завърши Делчев.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери част | Димитър | Няма | изправи | Делчев | управление | партньори | модел

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори