Димитър Делчев от ДБГ: Борисов да изхвърли ключовете от джипката, защото нарушава закона

За да се ваксинира изборната администрация, премиерът трябва да договори допълнително ваксини от съседна държава

 19.01.2021 12:09
Димитър Делчев от ДБГ: Борисов да изхвърли ключовете от джипката, защото нарушава закона

Борисов трябва веднага да изхвърли ключовете от джипката, защото с ежедневните си обиколки не решава никакви проблеми, а си прави кух ПР в нарушение на закона. Изборният кодекс забранява използването на държавен пост и имущество за правенето на предизборна кампания, както и ограничава партийната реклама в рамките на 1 месец преди изборите. Налице е дискриминация.

Това каза Димитър Делчев, председател на ДБГ, част от партньорската мрежа Изправи се.БГ, в предаването Лице в Лице по БТВ.

Той подчерта, че до края на февруари България е поръчала ваксини само за 85 хиляди човека, което е абсолютно недостатъчно за имунизацията на изборната администрация, наброяваща над 100 хиляди души. За сравнение Делчев посочи Гърция, която само през януари е поръчала 500 хиляди ваксини и вече започна масовата си ваксинация.

Според председателя на ДБГ хаосът и бавния темп на ваксиниране до месец май цели поддържането на страх у хората и следователно ниска активност на изборите. Най-много от малкото гласуващи печели ГЕРБ, защото разчита основно на купения и корпоративния вот.

Призовавам г-н Борисов да договори с някой от приятелите му премиери на съседни държави да ни отстъпят част от техните ваксини до изборите, за което да ги компенсираме с нашите доставки през април и май.

Делчев попита защо Бойко Борисов отсъства от инициативата на премиерите на Австрия, Дания и Гърция да изискат от Европейския съюз по-бързо одобрение на нови ваксини, за да се забърза процеса. Според него за управляващите темата с ваксинацията е на последно място, след усвояването на пари за подпорни стени, които след седмица рухват, както и за изграждането на бързо пропадащи тротоари.

България се нареди до най-бедните държави в света, които не са успели да защитят националния си интерес, защото са си закупили непропорционално малко ваксини. От това ще пострада най-вече българският бизнес, тъй като по-бързите с ваксинирането държави ще отворят и заработят преди останалите, а ние сме отново последни в ЕС.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери изборите | хиляди | Борисов | държави | ваксини | Делчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори