Димитър Делчев ще е водещият кандидат на ДБГ за предстоящите Евроизбори

Националният съвет приема датата 17.03.2019 г. като окончателна за финализирането на преговорите за широко дясно обединение при равнопоставено участие

 11.03.2019 14:29
Димитър Делчев ще е водещият кандидат на ДБГ за предстоящите Евроизбори

Националният съвет на Движение България на гражданите реши да издигне председателя на партията за водещ кандидат в предстоящите избори за Европейски парламент. Това съобщи зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Той обяви, че след проведените консултации с Демократична България, Националният съвет приема датата 17.03.2019 г. като окончателна за финализирането на преговорите за широко дясно обединение при равнопоставено участие. В случай, че няма подписано споразумение до тази дата, ДБГ започва действия по формиране на дясно-центристка листа и осигуряване на максимално широка подкрепа за нея.

Ние се готвим за откровен разговор с хората дали членството в ЕС ни носи онези ползи, от които всички в България се нуждаем, каза Димитър Делчев. Той обяви, че приема номинацията на колегите си с чувство на огромна отговорност. Тази отговорност ме задължава да не давам празни обещания, както останалите системни партии. Ние дължим на хората отговор на въпроса как в България правилата да се спазват така, както в Германия. Как с две кликвания на мишката българите да си вадим удостоверения или нотариален акт, така както правят с електронното управление в Естония. Искаме да дишаме чист въздух като този в Стокхолм, независимо дали сме в София, Бургас или Русе, обясни Делчев. Според него всичко това минава през разбиване на политическото статукво у нас, което използва парите от еврофондовете не за да повиши качеството на живот до това на западноевропейските страни, а за да облагодетелства една много тясна клика. Резултатите от управлението на статуквото в лицето на ГЕРБ, ДПС, а преди тях и БСП са 50% българи, които отказват да гласуват и повече от 2 млн. души, напуснали България, допълни Делчев.

Сред приоритетите си той спомена необходимостта от реформиране и на самия Европейски съюз, за да няма Европа на две скорости и Европа на два стандарта. Българите и останалите източноевропейци не сме второ качество хора и за да се развива, Брюксел трябва да осъзнае това.

На въпрос към кое политическо семейство би се присъединило ДБГ в новия Европарламент, Димитър Делчев бе категоричен, че мястото на партията е в редиците на ЕНП. Ние няма да влагаме сили и ресурси в кампания, която има опасност да избере кандидат в друго политическо семейство като ПЕС или АЛДЕ.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери България | кандидат | съвет | Димитър | приема | Няма | Делчев | дясно

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори