Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

По време на кабинета на Пламен Орешарски не е имало предложение за продажба на "ЧЕЗ България"

 12.03.2018 14:50
Драгомир Стойнев: Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 30 години

„Правителството да приеме Енергийна стратегия за следващите 20-30 години и около нея  да се обединим всички политически сили, и да я следваме". Това коментира в Стара Загора зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Драгомир Стойнев. Според него в сектор „Енергетика" не трябва да се действа „на парче", хората са изключително притеснени, заради неяснотите и липсата на секторна политика.

„Нужна е стратегия в дългосрочен план с оглед бъдещите инвестиционни намерения в „Мини Марица-изток". Хората настояват да знаят за цената на въглищата, какво се случва с новите багери. Вижда се, че управляващите са доста активни единствено в назначенията, хубаво е да се чуе колко хора са назначени за една година в „Мини Марица-изток", за да се знае, че този комплекс не се ползва  само от социална гледна точка преди избори", подчерта бившият енергиен министър. По думите му комплексът трябва  да е в изключително добро здраве, да има добра рентабилност, хората да получават редовно своите заплати, да не се притесняват, да имат нужните пари за  ремонтни и инвестиционни дейности. 

По време на кабинета на Пламен Орешарски не е имало предложение за продажба на "ЧЕЗ България", допълни Стойнев. Той, заедно с депутатите Георги Гьоков и Донка Симеонова, не  пропуснаха  да коментират скандала със сделката ЧЕЗ.

„Ние  призоваваме обществеността да се подпише под една национална подписка, защото това е национален  проблем. С  подписката търсим  подкрепата на българските граждани, за да покажем на правителството, че българският народ са хора мислещи, знаещи и че не приемат подобно задкулисие, каквото е тази сделка", коментираха народните представители на БСП. Според тях държавата не трябва да влиза в дружеството, а да го придобие на 100%.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери БСП | Драгомир Стойнев | енергийна стратегия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори