Драгомир Стойнев: Целта на предложените промени в НК е да се засили защитата на живота и здравето на българите

Само наказателната отговорност, предвидена сега, не е достатъчна

 04.07.2018 14:00
Драгомир Стойнев: Целта на предложените промени в НК е да се засили защитата на живота и здравето на българите

„Целта на предложените от БСП изменения в НК е да се засили защитата на живота и здравето на българските граждани в случаите на нарушение на изискванията, свързани с лекарствата". Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. Той добави, че  масовите случаи на нерегламентиран внос и износ и продажба на лекарства, които не срещат адекватна реакция от страна на държавата, налагат приемането на такива промени.

„Само наказателната отговорност, предвидена сега, не е достатъчна.  При действащата сега законова уредба, контрабандата на лекарства е само митническо нарушение, а ние предлагаме да бъде и престъпление, в случаите, когато е в големи размери", уточни Стойнев. Той каза още, че криминализирането на производството, внос, износ, съхраняването и търговията с лекарства, когато те се извършват в нарушение на закона, трябва да се наказва с лишаване от свобода до 6 години и това е част от предложенията на БСП.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стойнев | нарушение | сега | лекарства

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори