Държавата ще помага на деца от домове и след навършването на 18 години, отделени са 12,5 милиона лева

Отделени са 12,5 милиона за младежи до 25 години за кредити за микро и малки предприятия

 11.09.2017 10:00
Държавата ще помага на деца от домове и след навършването на 18 години, отделени са 12,5 милиона лева

Социалното министерство подпомага децата от социалните домове след 18-ата им годишнина. Това е част от дългосрочната политика по отношение на затварянето на институциите за деца лишени от родителски грижи. Това заяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика.

Тя посочи, че е важно като навършат пълнолетие как тези деца ще се реализират. По думите ѝ не само трябва да се преодолее стигмата върху тях, заради това, че идват от институция, но и да не останат с ниско образование и без квалификация. Според статистиката над 60 на сто от тези деца остават или с ниска квалификация или трайно безработни, след като излязат от институциите. В политиките е предвидена възможност за допълнителни компютърни и езикови курсове, както и да развият своите таланти.

„Отделили сме 12,5 милиона за младежи до 25 години за кредити за микро и малки предприятия - така те могат да опитат да започнат бизнес", поясни Русинова.

По повод програмата за детегледачки тя обяви, че заявки ще се набират от родителите след края на септември.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери години | милиона | след | деца

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори