Държавното финансиране за частните училища остава, решиха депутатите

Парламентът отхвърли законопроекта на БСП за предучилищно и училищно образование, предвиждащ отпадане на държавното финансиране на частните училища,...

 21.07.2017 10:39
Държавното финансиране за частните училища остава, решиха депутатите

Парламентът отхвърли законопроекта на БСП за предучилищно и училищно образование, предвиждащ отпадане на държавното финансиране на частните училища, предаде „Фокус".

„За" законопроекта гласуваха 66 народни представители, „против" - 84 и „въздържали се" - 38 , с което той бе отхвърлен.

Предложените промени предвиждаха още основните държавни образователни стандарти да се приемат от Народното събрание, въвеждане на правилото един учебник по предмет за всеки клас, както и минимален праг от 4% за финансиране на образованието.

В рамките на дебата депутатът от БСП Донка Симеонова заяви, че промените в Закона за училищното и предучилищното образование на БСП целят качествено образование и равен достъп на всички деца до него.

От своя страна зам.-министърът на образованието Таня Михайлова обясни, че предложените от БСП разпоредби част от държавните образователни стандарти да се приемат от Народното събрание поставят юридически проблеми.

Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова в зала се разглежда закон от 1911 г.

 

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери образование | училища | частните | финансиране | законопроекта

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори