Жените от ВОЛЯ създават „Пътна карта на детското щастие“

От партията предлагат серия от мерки и съвременни политики за подобряване на образованието, здравеопазването и сигурността на българските деца.

 10.12.2019 16:50
Жените от ВОЛЯ създават „Пътна карта на детското щастие“

Нова инициатива, наречена "Пътна карта на детското щастие", обявиха днес в парламента дамите от ВОЛЯ. Тя ще съдържа серия от мерки и съвременни политики за подобряване на образованието, здравеопазването и сигурността на българските деца.

От началото на следващата година ВОЛЯ ще организира работни срещи в няколко града в страната с учители, родители, институции, НПО.

 „Пътна карта на детското щастие“ ще бъде основна мисия за нас, жените от ВОЛЯ, защото това не е политическа, а национална кауза. Надяваме се и премиерът да я припознае, за да може да наложи контрол върху изпълнението й. Надяваме се на подкрепа от всички политически партии, защото децата са смисълът и бъдещето ни. Вярваме, че ще спрат да ги използват за политически цели, а наистина, всички заедно ще се погрижим за тяхното пълноценно и безопасно развитие“, заяви Кръстина Таскова, зам.-председател на ПГ на „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“. Тя припомни, че демографската криза катастрофално се задълбочава.

От ВОЛЯ настояват за пълна ревизия на учебните планове и на учебните помагала.

В картата на детското щастие ще има и законодателни инициативи от това с какво се хранят малчуганите в детските заведения, до безплатното здравеопазване.

Да се ограничи продажбата на енергийни напитки на лица под 18 годишна възраст в близост до училищата, е друга предлагана мярка.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери карта | Пътна | политически | воля | детското | щастие | Надяваме

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори