Започна се: ГЕРБ и БСП всяка със свои антикорупционни мерки

На откриването на новия парламентарен сезон Цветанов обещава електронно правителство през 2018

 01.09.2017 11:00
Започна се: ГЕРБ и БСП всяка със свои антикорупционни мерки

Лидерите на парламентарните групи на ГЕРБ и БСП поставиха силен акцент върху проектите си за законови мерки срещу корупцията, които Народното събрание предстои да разгледа.

Цветан Цветанов, ГЕРБ, прочете декларация с приоритетите и обяви, че парламентарната му група е внесла в правната комисия проект за антикорупционен закон. Разглеждането му започва днес. Цветанов очаква законът  да бъде приет до края на годината.  На дневен ред са и реформите в съдебната система. Ще вървим към бързо и ефективно правосъдие, ще следваме и препоръките в докладите на Европейската комисия, каза Цветанов от парламентарната трибуна.

До края на 2018 година управляващите предвиждат да заработи и електронното правителство. В него до момента са инвестирани 107 млн. лв. срещу 60 млн. в Естония, заедно със заплати и поддръжка, и където отдавна успешно работи.

На свой ред Корнелия Нинова, БСП,  отбеляза, че в новата сесия на Народното събрание опозицията ще има два приоритета - председателството на Съвета на ЕС и приемане на бюджета за следващата година. БСП има свой закон за борба с корупцията и още днес ще го представи за разглеждане на президента и европейските  посланици.

Повишаване на доходите и намаляване на бедността е постоянен приоритет на БСП, се разбира от думите на червения лидер, без да се коментират предложения за справянето с проблема.

снимки: skandal; bgtimes

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери ГЕРБ | парламент | Цветанов | Народно събрание | декларация | Цветан Цветанов | приоритети | нова пленарна сесия | Корнелия Нинова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори