Каракачанов: Заплатите в армията няма да се увеличават до края на годината

При обсъждането на новия бюджет за следващата година ще стане ясно дали може да има увеличение и какво да бъде то, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов

 13.08.2017 14:00
Каракачанов: Заплатите в армията няма да се увеличават до края на годината

Заплатите в армията няма да бъдат увеличавани до края на годината. При обсъждането на новия бюджет за следващата година ще стане ясно дали може да има увеличение и какво да бъде то, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той е във Варна за церемонията по присвояване на първо офицерско звание на 13 курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров".

Министър Каракачанов каза, че и в Министерството на отбраната могат да се икономисат средства от дейности, които са неефективни.

"Има дейности, свързани с ремонтите на заводи "Терем", които към момента въобще не са в добро финансово отчетно състояние. В никакъв случай няма да ги закриваме. Конкурсът ще бъде равнопоставен за всички, но моето предпочитание е в проектите за модернизация на армията предимство да имат българските фирми, частни или държавни от Военно-промишления комплекс".

Приоритет през тази година на Министерството на отбраната е обучението на личния състав. Красимир Каракачанов посочи, че въпреки недостига на средства в армията, военнослужещите са добре подготвени.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери година | отбраната | Няма | Красимир | армията | посочи | Каракачанов

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори