Кръстина Таскова: България има нужда от нов 10-и ноември!

Когато една партия се крепи на финансови механизми, за да държи хората си –как се нарича това, колеги?! Клиентелизъм и корупция

 11.10.2017 11:33
Кръстина Таскова: България има нужда от нов 10-и ноември!

България има нужда от нов 10-и ноември! Той наближава. Всички признаци са налице. Това заяви от трибуната на Народното събрание Кръстина Таскова, зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ и депутат от Старозагорски избирателен район по повод роднинските назначения във властта.

"Когато една партия се крепи на финансови механизми, за да държи хората си –как се нарича това, колеги?! Клиентелизъм и корупция. Разбирам, че много ви е страх, защото ако спрете кранчетата към роднинските кръгове, ще се разпаднете. Но бъдете сигурни, че и това ще понесем. Никой от народа няма да страда особено, ако порочната система рухне", заяви още Таскова.

„Понеже тези дни вие - от ГЕРБ и БСП, си разменяте компромати за родословни дървета, вкоренили се в българските общини, искам да ви кажа моята гледна точка. Баба ми вече си е изхарчила пенсията за неща от първа необходимост и ще стиска зъби до следващото седмо число на месеца, ако аз не й помогна. Тя отдавна чака и полицай да я защити от крадците, които дебнат да й вземат и последните стотинки. Чичо ми е затруднен да плати всички учебници за децата си. Леля ми робува за жълти стотинки на възрастни жени в Гърция. Сестра ми всеки ден се чуди какво по-напред да купи с „щедрите” пари за майчинство - памперси ли, мляко ли или някоя дрешка за семейството. Съседката чака да й дам заем, за да оцелее до следващата заплата. Да не забравя: майките от класа на детето ми пети ден обсъждат оферта за екскурзия от Стара Загора до Казанлък - 30 лева ли да бъде и скъпо ли е това! 30 лева, колеги! Приятелите ми събират дарения, защото здравната система не може да отдели пари за 26 –годишен наш приятел. А ние искаме той да живее!”, каза Кръстина Таскова.

Тя допълни, че се надява всички в залата да осъзнаят отговорността си и не само да обсъждат проблемите на обикновените семейства, но и да правят нещо реално за тях, със същата страст, с която защитават роднинските си кръгове във властта.

снимка: Дарик

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери воля | Кръстина Таскова | Старозагорски регион | роднински връзки

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори