Макрон повтори: Ще подкрепя България за Шенген

Франция ще подкрепи България за влизане в Шенген. След като вече направи подобно изявление на пресконференцията с Румен Радев, това още веднъж обяви президентът...

 25.08.2017 16:00
Макрон повтори: Ще подкрепя България за Шенген

Франция ще подкрепи България за влизане в Шенген. След като вече направи подобно изявление на пресконференцията с Румен Радев, това още веднъж обяви президентът Еманюел Макрон след срещата си и с министър-председателя на страната ни Бойко Борисов по време на визитата си във Варна.

„Искам да кажа, че ако съм тук днес, то е защото не само че Бойко Борисов бе първият европейски лидер, който приех във Франция, но също така защото той е мой приятел. Благодаря му за поканата, която отправи към мен. Имал съм вече възможност да преценя в каква голяма степен той се ангажира с пълното участие на България в Европейския съюз и с решенията, които ще се вземат. В двустранен план говорихме по много теми, свързани с образованието, преподаването на френски език, сътрудничеството ни в промишлеността, отбраната, сигурността. Искам да заявя споделената ни воля за осъществяването на партньорства в рамките на споразуменията, които ще бъдат подписани, така че да се създадат много работни места", заяви Макрон.

„По европейските теми, волята на България и на министър-председателя е България да бъде пълноправен член на ЕС. Такава е и волята на Франция. Първата последица е, че до края на октомври ще постигнем споразумение относно реформата за командированите работници. Министър-председателят ми каза колко му е било трудно да намери работници за обществения транспорт в България", допълни той.

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Стаж stz24.com


Маркери България | Франция | вече | Макрон

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори