Мая Манолова: Машинното гласуване показа, че у нас се крадат гласове

"Скъпа е тази играчка за местните и парламентарните избори, но не са скъпи на президентски избори или на европейски избори?"

 14.07.2019 12:00
Мая Манолова: Машинното гласуване показа, че у нас се крадат гласове

„Машинното гласуване на европейските избори показа, че в страната се крадат гласове". Това мнение изказа в интервю за предаването „Тази неделя" по БТВ националният омбудсман Мая Манолова. По думите й, решението за 6 000 машини на местните избори е било взето преди 4 месеца. „Всички тези аргументи бяха известни, в колко страни се използва машинното гласуване, каква е цената. Какво се промени, кое е това което накара организаторът на изборите - ЦИК да смени своята позиция и да се откаже от машинното гласуване?"

"Скъпа е тази играчка за местните и парламентарните избори, но не са скъпи на президентски избори или на европейски избори?", риторично коментира Манолова. Тя подчерта, че вместо да купи машините, ЦИК ги е наела на цена, на която могат да се купят. На официалното й питане, защо това е станало така, отговор не е получила. „През 2014 г. те са наемани на цени до 1 800 лв., сега за 3 000 лв.", изтъкна омбудсманът.

Манолова е на мнение, че отчетените грешки при машинното гласуване не са грешки на машините, а на изборната администрация, на тези, които броят гласовете и бюлетините. „Машините показаха, че не се отчитат гласове, подадени от граждани, че се крадат гласове", каза още Мая Манолова.

И на въпрос дали ще се кандидатира за кмет, отговори: "Ако ме вбесят докрай, ще се кандидатирам"

По информация на КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | местните | Манолова | гласуване | гласове | машинното | крадат

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори