Назначават нови областни управители

Министрите ще гласуват и едновременно намаляване и увеличаване на капитала на „Летище Пловдив“ ЕАД със стойността на правото на собственост върху недвижим имот, обявяването му за имот – публична държавна собственост, и предоставянето му за управление на Министерството на здравеопазването за изграждане на оперативна база за HEMS за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата, на територията на Област Търговище.

 02.08.2023 08:00
Назначават нови областни управители

На предстоящото редовно заседание на Министерски съвет в сряда министрите ще освободят предишните и ще назначат новите областни управители. Проекторешението е внесено от премиера акад. Николай Денков. Освен това ще бъде гласуван и Проект на решение за разрешаване участието на военнослужещи от състава на националния мобилен модул по комуникационно- информационни системи на НАТО в мисията на НАТО в Иран. Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Министрите ще гласуват и едновременно намаляване и увеличаване на капитала на „Летище Пловдив“ ЕАД със стойността на правото на собственост върху недвижим имот, обявяването му за имот – публична държавна собственост, и предоставянето му за управление на Министерството на здравеопазването за изграждане на оперативна база за HEMS за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата, на територията на Област Търговище. Проекторешението е внесено от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

В предстоящото заседание ще бъде одобрен проект на споразумение на избирателната група за представителство в управлението на Европейската инвестиционна банка. Проекторешението е внесено от министъра на финансите Асен Василев.

Освен това ще бъде гласуван и Проект на решение за одобряване проект на изявление за намерение на Министерството на отбраната на Турция за присъединяване към техническото споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на италианската република.

Намерението е относно мерките по усилена бдителност на НАТО в България и предоставянето на поддръжка от страната домакин и други отговорности.

Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Източник и снимка: БГНЕС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери министъра | Министерството | НАТО | отбраната | имот | собственост | внесено | Проекторешението | предоставянето

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори