Отпускат 20 милиона за оборудване на кабинети в училищата

Според Красимир Вълчев е важно дългосрочно да бъде осигурена системата с учители

 12.06.2019 12:19
Отпускат 20 милиона за оборудване на кабинети в училищата

През следващите години по-голямата част от усилията ще бъдат насочени към оборудване на кабинетите, с акцент на тези по природни науки, като за целта ще се осигурят допълнителни средства в размер на 20 млн. лв. Това коментира министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Ще продължим да инвестираме средства в осигуряването на нови технологии в училищата, за да могат учителите да направят образователния процес по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения”, допълни министър Вълчев. По-думите му най-важното е да се провокира интереса на децата за учене.

Според Красимир Вълчев е важно дългосрочно да бъде осигурена  системата с учители.

„Трябва да преструктурираме приема към дисциплини, свързани с техниката, математиката, природните науки”, каза министър Вълчев. Той уточни, че това е необходимо заради очаквания недостиг на такива специалисти. Министърът подчерта, че освен въвеждането на предмет „Компютърно моделиране“ от трети клас, МОН ще финансира и извънкласни дейности по моделиране за първокласници, защото е важно децата да се подготвят да създават дигитално съдържание.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Красимир | важно | Вълчев

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори