ПП „Движение България на гражданите” събира десните на 10 ноември

Град Плевен ще домакинства събитието

 07.11.2018 08:17
ПП „Движение България на гражданите” събира десните на 10 ноември

По традиция ПП „Движение България на гражданите” събира десните на 10 ноември. Денят 10 ноември 1989 г. промени България завинаги. Сбогуването с народната република стана бавно и пълно с много надежда. Датата е титулувана от историците по различен начин, но най-вече като дата на преврат, извършен от върхушката на БКП с подкрепата на Москва.

Промените в бившия комунистически блок започнаха с идването на власт в Съветския съюз на Михаил Горбачов, който започва процес на перестройка. Ден преди свалянето на Тодор Живков в България, в Германия бе съборена Берлинската стена.

На 10 ноември 1989 година на заседание на Политбюро Тодор Живков е принуден да подаде оставка, след като това предложение е подкрепено и от близките му съратници Йордан Йотов, Добри Джуров, Димитър Станишев, както и от Станко Тодоров, Гриша Филипов и Георги Атанасов. Искането за оставка е организирано от члена на Политбюро Петър Младенов и кандидат-члена Андрей Луканов.

29 години по-късно няма и следа от романтичната надежда. Повече от половината от младите хора в страната не знаят дали комунизмът свършва с падането на Берлинската, Московската, Софийската или Китайската стена. А над 90% не познават нито в реален, нито в метафоричен смисъл границите на комунистическия блок, според изследване на Алфа рисърч.

Десният и левият прочит за това време остава различен. Предстои и тази година да проследим оценките и политическите заявки.

ПП „Движение България на гражданите” щеотбележи 10 ноември 2018г., (събота) в град Плевен.

От 11:30 часа ръководството на партията ще поднесе цветя пред паметника "Независима България", от 12:00 часа във фоайето на Регионална библиотека "Христо Смирненски"  ще се съберат лидери на десноцентристки партии, кметове на общини и председатели на общински съвети, подкрепени от десницата.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери десни партии | ПП „Движение България на гражданите”

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори