Росен Желязков: Бесен съм! Този Пакет мобилност не може да има бъдеще

Българският министър изрази разочарованието си от това, че само два гласа не достигнаха да отпадне Пакетът от дневния ред

 26.03.2019 08:00
Росен Желязков: Бесен съм! Този Пакет мобилност не може да има бъдеще

Бесен съм от внасянето на Пакета за мобилност I в дневния ред на Европейския парламент. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след гласуването на дневния ред на предстоящото пленарно заседание на Европейския парламент в сряда. По думите му този Пакет мобилност, в този му вид, няма и не може да има бъдеще. Той е против принципите на Европейския съюз, на европейското право, на Лисабонския договор и е напълно дискриминационен към държавите от периферията на Съюза, беше категоричен Росен Желязков.

Българският министър изрази разочарованието си от това, че само два гласа не достигнаха да отпадне Пакетът от дневния ред. „Гласовете бяха 156 на 154. Само два гласа не ни достигнаха да отложим спорните текстове за следващия парламент. Ние имаме 17 члена в Европейския парламент от 700, и тези 17 можеха да решат проблем на половин Европа. Отговорността да си депутат в Европарламента е огромна. Благодаря на тези, които бяха в зала, останалите няма да коментирам", отбеляза министър Желязков.

По думите му гласуването ясно показва сериозното разделение в Европейския съюз. „Ние искаме най-добрия вариант не само за България, а и за Европа, защото сме европейци". Росен Желязков подчерта, че е недопустимо да се решават въпроси на конкурентоспособността с протекционистки законодателни решения, които фрагментират транспортния пазар в Съюза.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери министър | парламент | гласа | Росен | Дневния | Европейския | Желязков | мобилност | достигнаха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори