Румен Радев: Възможно е да се води резултатна борба срещу купения вот

"Повишаване на доверието в машинния вот. Машинното гласуване доказа своята ефективност за драстично намаляване на недействителния вот, както и броя на сгрешените и манипулирани протоколи. Допринесе за намаляване на купения вот", каза Радев като необходимо условие за повишаване на избирателната активност.

 09.08.2022 10:08
Румен Радев: Възможно е да се води резултатна борба срещу купения вот

"На 2 октомври ни предстои да проведем извънредни парламентарни избори и това е основна задача пред служебното правителство, тяхната организация и провеждане. От огромно значение е за всички нас е тези избори да излъчат устойчиво и отговорно управленско мнозинство, което да се заеме с неотложните реформи и вземането на стратегически за страната ни решения. Важно е това мнозинство да се ползва с висока легитимност. Високата легитимност идва от висока избирателна активност", това каза президентът Румен Радев в началото на работната среща с представители на институциите, отговорни за подготовката и провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Повишаване на доверието в машинния вот. Машинното гласуване доказа своята ефективност за драстично намаляване на недействителния вот, както и броя на сгрешените и манипулирани протоколи. Допринесе за намаляване на купения вот", каза Радев като необходимо условие за повишаване на избирателната активност. 

"Необходима е активна информационна кампания за машинното гласуване", категоричен е Радев. 

"Изборите, организирани миналата година от двете служебни правителства показаха, че е възможно да се води резултатна борба срещу купения вот", подчерта президентът Радев. 

В работната среща ще участват председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова, служебният заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, както и представители на Министерството на електронното управление, Главна дирекция „ГРАО“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на „Информационно обслужване“ АД.

 


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери избори | подготовка | Президентът | Румен Радев | купения вот

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори