Сауната на терасата на шефа на комисията "Антикорупция" е без документи

Според констативния протокол става въпрос за обекти на почти 50 квадратни метра

 18.04.2019 12:00
 Сауната на терасата на шефа на комисията "Антикорупция" е без документи

Сауната на терасата на шефа на комисията "Антикорупция" Пламен Георгиев - без документи, показва проверката на терен. За още две постройки там в община Слатина нямат документация, съобщи за БТВ кметът Наталия Стоянова. Според констативния протокол става въпрос за обекти на почти 50 квадратни метра.

Процесът трябва да завърши с констативен акт и в него да пише какво е законно и какво не е законно. Документи няма, обаче Пламен Георгиев е изпращал строителни документи към общината - експертни оценки за изграденото, но се чака строителят да каже какво е правил, защото е строено от него. По думите на Георгиев той е купил имота така, обясни репортерът на БТВ Нели Тодорова, която следи темата.

Преди 7 години се прави проверка и се откриват пристройки и остъклена такава - сауна от 5 кв. м и два дървени навеса - единият от 38 кв. м и другият 6 кв. м. По закон ако и когато се установи незаконност на подобни обекти, собственикът е длъжен да ги премахне за собствена сметка, има възможност да обжалва в съда и да доказва някаква законност. Пламен Георгиев твърди, че тази тераса е обща, а кметът на Слатина казва, че за да построиш нещо на общия покрив, трябва да имаш съгласието на всички съседи.

Реално никой не се е възползвал от общата тераса, освен ако не ги покани Георгиев, понеже няма свободен достъп.

 

Източник: Агенция КРОСС

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Георгиев | Пламен | какво | обекти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори