Християндемократическата партия и ВОЛЯ заедно на евроизборите

Двете формации се договориха да се явяват заедно на предстоящите европейски, местни, парламентарни и президентски избори

 07.03.2019 13:59
Християндемократическата партия и ВОЛЯ  заедно на евроизборите

Зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки подписа предизборно споразумение с Ирина Репуц, председател на Християндемократическата партия на България. Двете формации се договориха да се явяват заедно на предстоящите европейски, местни, парламентарни и президентски избори. По този начин християндемократите стават част от коалицията „ВОЛЯ-Българските Родолюбци“. Те ще имат свой представител в листата с кандидатите за европарламент през май 2019 г.

„Вярваме, че създаденият политически съюз ще бъде пример за обединение и политическа коректност. Вярваме, че обединени можем да направим повече за България. Доброто е възможно“, заяви Ирина Репуц.

Християндемократическата партия подкрепи обявените в края на януари основни политики на предизборната коалиция - образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи; ликвидиране на монополите, картелите и битовата престъпност; защита на интересите на българските земеделци и предприемачи; ясни правила и работещи закони; eтническа и религиозна толерантност.

Християндемократическата партия беше част от „Реформаторския блок“.

„Докато други партии и коалиции се раздират от скандали и интриги, единствено ВОЛЯ привлича все повече съмишленици“, коментира Веселин Марешки.

Още една политическа организация декларира подкрепата си към „ВОЛЯ – Българските Родолюбци“. Това е ПП "КОЙ – Компетентност, отговорност и истина“. Тази позиция изрази Светозар Съев, председател на партията,  на среща с Веселин Марешки.

„КОЙ“ няма да участва в листите с кандидатите за ЕП, но ще подкрепя организационно и експертно коалицията. ПП КОЙ е регистрирана през 2014 г. и има създадени регионални структури на принципа на избирателните райони. Партията обединява утвърдени професионалисти от различни сфери на обществения живот у нас.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери воля | евроизбори | Християндемократическата партия

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори