Чешкият "Блеск": Бойко Борисов се страхува, а Бабиш е в шок

Инерком са внесли 5 млн. евро невъзвръщаем депозит като гаранция, че ще бъде платена договорената цена. Договорите с Инерком за ЧЕЗ са приключили, става ясно от сайт на чешкото правителство.

 02.03.2018 13:12
Чешкият "Блеск": Бойко Борисов се страхува, а Бабиш е в шок

ЧЕЗ стана основен политически играч у нас от няколко дена. За Бойко Борисовия маскарад пише отново Лидове новини като пояснява, че от сряда двамата премиери са се чули пет пъти по телефона, но Бабиш поема ангажимент само да организира среща между правителството на България и ЧЕЗ.

Уважаваният "Хоcподаpжcĸе новини" коментира факта, че в позицията на България по сделката е настъпил обрат и премиерът Борисов изведнъж заговаря за придобиване на дял, нещо, което до преди ден яростно отхвърляше.

Договорите с Инерком за ЧЕЗ обаче са приключили, става ясно от сайт на чешкото правителство. Интересът на държавата да придобие дял от ЧЕЗ трябва да се насочи към ръководството на компанията. Бабиш твърди, че е получил уверение то директорите на ЧЕЗ, че няма причина сделката да не бъде довършена.

В потвърждение, говорителят на ЧЕЗ Ладислав Кржиж, по информация на 24 часа, обявява, че в петък, с подписването на договора за покупко-продажба, от българската Инерком са внесли 5 млн. евро невъзвръщаем депозит като гаранция, че ще бъде платена договорената цена.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Коледа


Маркери Борисов | Бабиш | Инерком

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

#1 Роско 04.03.2018 08:43

кой таковал таковал кака съ ожени.


Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори