ВИСИТЕ ЛИ ПРЕД МОНИТОРА? Пробвайте това срещу болката в очите!

Зачервени, сухи и изморени са характерни за почти всички, чието ежедневие преминава пред монитора. Специалисти препоръчват да практикувате няколко...

 27.11.2016 22:00
ВИСИТЕ ЛИ ПРЕД МОНИТОРА? Пробвайте това срещу болката в очите!

Зачервени, сухи и изморени са характерни за почти всички, чието ежедневие преминава пред монитора. Специалисти препоръчват да практикувате няколко просто упражнения, служещи като гимнастика за очите, за да се отървете от неприятните усещания.

1. „Пеперуда”. Мигайте често с мигли. Пред монитора не мигаме често с очи, а това вреди на нашето зрение.

2. „Нагоре-надолу”. Задръжте главата в изправено положение и гледайте право пред себе си. Бавно вдигнете поглед към тавана, задръжте го за няколко секунди, после бавно го преместете към пода и също го задръжте. Главата трябва да остане неподвижна.

3. „Махало”. Главата е в изправено положение. Погледнете наляво, а после бавно преместете погледа надясно. Главата е неподвижна - работете само с очи. По време на упражнението наблюдавайте състоянието на мускулите на очните ябълки - те не трябва да се пренапрягат. 

4. „Осморка”. Гледайте пред себе си и мислено си представете хоризонтална осморка (или знака за безкрайност) с максимален размер и плавно я опишете с очи. Повторете упражнението няколко пъти в едната посока, а после в другата. След това започнете да мигате по-често.

5. „Циферблат”. Представете си голям циферблат със златист цвят. Учените смятат, че именно този цвят способства за възстановяването на очите. Правете кръгови движения с очните ябълки, като се стремите да запазите главата неподвижна.

6. „Молив”. Вземете молив в дясната ръка и я изпънете, като издигнете молива на нивото на очите. Гледайте върха на молива и бавно движете ръката наляво и надясно, като следите предмета с поглед.

7. „Прекрасното далеч”. Приближете се до прозореца и погледнете в далечината, после върха на носа си. Този преход тренира очния мускул. Повторете упражнението няколко пъти.

8. „С широко затворени очи”. Затворете очи и се опитайте да опишете с тях въображаем кръг, след това хоризонтална осморка, а след това кръст.

9. „Жмичка”. Няколко пъти силно присвийте очи, а после ги затворете и постойте така 20-30 секунди.

10. „Масаж”. На нашите уши се намират огромен брой точки, чрез които може да се въздейства на един или друг орган. По този начин, като стимулираме долната месеста част на ухото, непосредствено влияем на зрението.

 

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери често | пъти | главата | няколко | Очите | после | упражнението | неподвижна | бавно | монитора

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори