Витамин D на капсули - какво трябва да знаем и какви са алтернативите?

Витамин D е от изключително важно значение за здравето на костите, зъбите, косата, ноктите, кожата и като цяло за целия организъм. Освен това, научно ...

 14.10.2015 13:46
Витамин D на капсули - какво трябва да знаем и какви са алтернативите?

Витамин D е от изключително важно значение за здравето на костите, зъбите, косата, ноктите, кожата и цялостния организъм. Освен това, научно е доказано, че ние имаме нужда от витамин Д за да борим по-добре депресията и настинките през зимния сезон. Сред най-важните му функции е да позволи на нашето тяло да усвои калция, който поемаме от храната. По тази причина, приемът на витамин D в достатъчно количество може да допренесе за нашето здравословно състояние.

Витамин D на капсули

Приемът на витамин Д на капсули според мнозина е най-сигурният начин да държите под контрол количествата, които приемате от този толкова ценен витамин. Капсулата Ви позволява да знаете точно кога и колко сте консумирали от него за да сте спокойни, че няма да имате недостиг или пък, че ще превишите дозата.

Витамин D и слънчевата светлина…

Както може би сте чували, излагането на слънчева светлина кара човешкото тяло само да си произвежда необходимото количество витамин D. Това е една удивителна пособнаст на нашия организъм да получи това, от което се нуждае. Тук обаче, има един проблем и той е, че човешкото тяло е способно да произвежда витамин D единствено когато на вън има достатъчно интензивна слънчева светлина. А това в условията на климат като този в България се случва единствено през лятното полугодие. С настъпването на есента производството на витамин D намалява за да спре почти напълно през зимните месеци.

Тогава тялото изпитва нужда от този важен за всички функции на организма витамин и е добре да се помисли за допълнителния прием на витамин D на капсули. От друга страна, през летните месеци не е необходимо да приемате допълнително витамин D на капсули, защото тялото знае как да си набави необходимото количество от слънчевите лъчи. Единственото, което трябва да правите е да излизате на слънце за по малко всеки ден. Разбира се, на слънцето не бива да се стои твърде дълго, а няколко минути са напълно достатъчни.

Витамин D на капсули или от храната?

Храната е един много добър и естествен начин да си набавите необходимите количества от витамина. Необходимо е в менюто да се включват достатъчни количества витаминозни храни, например кисело мляко, прясно мляко, сирене, кашкавал, извара, яйца и други. Въпреки това, ако тези храни не присъстват в достатъчно добри количества във вашето меню всеки ден, то приемът на витамин D на капсули може да е препоръчителен.

Предимствата на капсулите…

Естествените източници на витамин D, каквито са млечните продукти и слънчевата светлина винаги са за предпочитане. Въпреки това, приемът на витамин D на капсули също си има някои предимства и това е основно фактът, че знаете точно какво количество от този ценен витамин сте поели.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери витамин | капсули | количество | организъм | тяло

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори