Всеки пети страда от стрес на работното място

Стресът е основен причинител на редица психологически и физически проблеми. Стресът в работна среда засяга всеки пети. Най-рисковите работни места са ...

 22.10.2015 10:45
Всеки пети страда от стрес на работното място

Стресът е основен причинител на редица психологически и физически проблеми. Стресът в работна среда засяга всеки пети. Най-рисковите работни места са свързани работата с трудни клиенти, ученици и пациенти.

Това показва второто европейско проучване на предприятията за новите и възникващите рискове, за стреса и условията на труд. Изтощението след работният ден е най-масово явление сред заетите. Психически и физически изтощени след работа са 18 процента от хората, а 20 на сто твърдят, че на работното им място има сериозно напрежение.

Същевременно обаче всеки трети твърди, че няма подобни проблеми.

Стресът е следствие от неблагоприятния психосоциален климат на работното място, смятат експертите. Четири пъти повече са трудещите се в стрес, които са в постоянна надпревара с времето. Стрес предизвикват и проблемите със заплащането на труда.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери стрес | работно място

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори