Забранено за гладуващи! Никога не казвайте това на човек, спазващ диета!

Ако някой покрай вас полага усилия да отслабне, дори и най-малкият непремерен коментар може да окаже силно въздействие върху него ида го откаже. Затова...

 07.10.2016 08:00
Забранено за гладуващи! Никога не казвайте това на човек, спазващ диета!

Ако някой покрай вас полага усилия да отслабне, дори и най-малкият непремерен коментар може да окаже силно въздействие върху него ида го откаже. Затова бъдете съпричастни и внимавайте какво казвате на човека до вас.

„Но ти не изглеждаш дебел/а“ Ако някой ви сподели факта, че се опитва да отслабне, това не означава, че търси от вас коментар как изглежда. Той може да се чувства добре в тялото си, но да иска да промени хранененето и упражненията си по здравословни причини. Освен това коментар, в който се споменава „дебел“, не е приет добре. За някои може да е само дума, но за други има по-дълбок смисъл.

“Моят съвет е…“ Хора, които са на диета, често получават съвети, без да са ги искали. Затова просто не давайте такива. Ако ви попитат – кажете.

„Нямаш нужда от отслабване“ Освен ако не са ви питали излишно, не коментирайте решението на приятеля си. Може да имате и най-добри намерения с това, но коментарът може да бъде приет и за саботаж. Оставете решението на човека, който е избрал да започне промяната. Вие му предложете подкрепа.

„Пак ли си на диета?“ Всеки коментар, който се отнася за предишни опити за отслабване, е лоша идея. Причината е, че човекът, който е на диета, може да е имал много несполучливи опити. В този случай поздравете приятеля си за силата/ желанието да се бори срещу килограмите и че се грижи за здравето си. „При мен работи…“ Много често приятели се питат един друг за съвети или трикове за отслабване. Ако това се случи, обикновено говорите от своя опит. Ако приятелят ви не ви пита, по-добре си мълчете. Той е достатъчно умен, за да избере най-подходящия за него план. Освен това е най-добре определена диета са се съчетае с физически упражнения. Това, което работи за вас, може и да не работи за вашите приятели. „Не може ли просто да си щастлив с това, което си?“ Решението да пазите диета не е защото мразите тялото си или сте нещастни. Това е просто решение да свалите килограми. Това е! Много малко хора, на диета или не, ще искат да им се прави анализ за това дали са щастливи или не. „Трябва да си просто по-дисциплиниран/а“ Отслабването е нещо повече от дисциплина и силна воля. Планирането може да помогне на пазещия диетата да прави по-добър избор на храна през деня и да прави редовно упражнения. Ако дисциплината беше ключът към отслабването, тогава много хора щяха да са слаби. Отслабването е физически, медицински и емоционален компонент. Затова, вместо да казвате на приятеля си от какво се нуждае, го попитайте как може да го подкрепите

„Мислех, че си на диета“ Не е ваша работа да коментирате дали храната на приятеля ви е правилен избор или не. Всяка диета е различна и всеки хранителен план изисква различни порции и храни. Ако преди човек се е хранил по един начин, а за вас това е било диета, не означава, че за човека срещу вас този начин на хранене е бил правилен. „Само едно/а (някаква храна), няма да ти навреди“ Тази фраза е като „Хапни, направих го за теб.“ Или „Хайде, веднъж се живее“. Обикновено такива коментари се правят по време на събиране или вечеря с приятели. Когато човек е на диета, хората покрай него също трябва да се съобразяват, да ограничат разточителните вечери и събирания с цел похапване. Крещене Ако сте фенове на онези филми, в които треньори викат на спортуващите, за да ги мотивират да тренират по-усърдно, това не работи у дома. Човекът на диета се нуждае от подкрепа и спокойствие и иска да чувства, че решението му се подкрепя и от членовете на семейството.

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери него | диета | работи | Просто | добре | Затова | човека | отслабване | коментар | приятеля

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори