Как да парираме последиците от алкохола

Британски медици установиха, че опасностите от болести поради злоупотреба с алкохол, включително рака, намаляват благодарение на редовни физически...

 10.09.2016 06:00
Как да парираме последиците от алкохола

Британски медици установиха, че опасностите от болести поради злоупотреба с алкохол, включително рака, намаляват благодарение на редовни физически упражнения.

Изследването е публикувано в British Journal of Sports Medicine, а за него кратко съобщава издание EurekAlert! Редовната физическа активност с минимална продължителност от 150 минути седмично води до намаляване включително до пълното изчезване на рискове от употребата на алкохол.

При това колкото човек е по-активен физически и по-малко пие, толкова по-силна е тази взаимозависимост.

Изследователите са използвали данни за здравословното състояние на жители на Англия и Шотландия. Материалите обхващат периода 1994-2006 година и включват сведения за употребата на алкохол и равнището на физическа активност на хора над 40-годишна възраст. 

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери алкохол | включително | физически

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори