Носенето на пръстени - полезно за здравето?

Нови научни открития в сферата на традиционната и алтернативната медицина напоследък все по-уверено сочат на там, че носенето на пръстени може да има ...

 16.10.2015 10:00
Носенето на пръстени - полезно за здравето?

Нови научни открития в сферата на традиционната и алтернативната медицина напоследък все по-уверено сочат, че носенето на пръстени  има положителен ефект върху здравословното състояние на човека. Според учените обаче, този ефект не е само патент на пръстените, но и на всички гривни, колиета и други накити, които представляват затворен кръг.

Счита се, че носенето на подобни накити, в това число и на венчални халки, годежни пръстени и други, може да благоприятства движението на енергията в човешкото тяло. Според учените, това въздействие е още по-голямо ако бижуто е от някакъв благороден метал като платина, злато или сребро.

Носенето на пръстени и традиционната медицина

Някои учени напоследък са доста изненадани да открият, че техни пациенти с ревматоиден артрит на практика нямат почти никакви или съвсем никакви оплаквания от заболяването на онези пръсти на ръцете, на които слагат златни пръстени. След като това било забелязано, учените провели експеримент с 55 доброволци.

Предположението, че е възможно пръстените да са намесени по някакъв начин се затвърдило още повече след като при всички пациенти с ревматоиден артрит се оказало, че пръстът на който слагат златното бижу е в неочаквано добро състояние.

Разликите между пръстите, на които пациентите носят златен пръстен и останалата част от пръстите без златно бижу разликата била трикратна, докато при пациенти без златни пръстени на ръцете учените не открили абсолютно никакви разлики.

Как въздействат златните пръстени?

Учените се обединяват около теорията, че при носенето на златни пръстени микроскопични частици от златото попадат в организма ни и оказват влияние ако не на цялото тяло, то поне на най- близките стави и тъкани, до които златното бижу се намира.

Поразително е, че дори и в началото на 20-ти век хората са имали подозрения, че златните накити оказват положително влияние върху хора, които страдат от ревматоиден артрит, но здравият разум отхвърлял това твърдение до днес. В наши дни вече се знае, че подобен ефект не е изключен и наистина се забелязва положителното влияние на златото. Недостатъкът е, че златните пръстени оказват ефект върху съвсем миниатюрни части от нашите тела и това няма как да окаже положително влияние върху целия организъм на човека.

Може ли носенето на пръстени да бъде обаче вредно?

Както всяко нещо, носенето на пръстени също си има своята добра и лоша страна. В този случай лошото е, че носенето на пръстен или друг накит с овална форма може да въздейства негативно от енергийна гледна точка върху хора, които често страдат от депресивни състояния и от чести промени в настроението.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери пръстени | учените | накити | пациенти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори