Пет прости начина за подобряване на паметта

Представете си да имате способността да запомняте всичко по-бързо.

 01.12.2015 09:35
Пет прости начина за подобряване на паметта

Представете си да имате способността да запомняте всичко по-бързо. Помислете с  колко време ще разполагате, как бихте могли да съкратите времето за обучение и колко повече успехи бихте могли да постигнете. Много от това, което четем и усвояваме днес, бива забравено от мозъка ни. Колко пъти е трябвало да прочетете една книга два или три пъти, защото не можете да си спомните информацията вътре?

 

Прилагането на тези пет научно доказани начини за подобряване на паметта ви, ще ви помогне да запаметявате по-бързо във всеки един момент.

 

Отдавайте значение:

Значението може да бъде разликата между разбирането на емоционално ниво и моменталното забравяне.

 

Тренирайте тялото си:

Трудно ще намерите човек, посветил живота си на физическото здраве, който да има дисфункция на паметта.

 

Тренирайте ума си:

Много от нас могат да разпознаят визуалните ползи от тренирането на телата ни, но ние често забравяме да тренираме нашите умове. Вместо да гледате „Игра на тронове” по няколко часа на ден, можете да научите нови умения, да играете игри, развиващи мозъка или дори да играете шах с приятел.

 

Научете някой друг:

Ако искаме да запомним нещо по-бързо, то начинът е да научим някой друг или да приложим знанията си в живота си веднага. Това принуждава мозъка ни да се концентрира, за да се предпазим от грешки докато показваме на на другите, или докато прилагаме знанията си сами.

 

Добрият сън:

Тази стъпка е може би най-важна, но е тази, която повечето от нас приемат за даденост. Нашият мозък се нуждае от почивка, за да обработи цялата информация, която е усвоена през деня.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери паметта | мозъка

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори