Сексът на стари години - смъртно опасен за мъжете и... полезен за жените

Представителите на силния пол, излезли вече в пенсия, да се въздържат от чести плътски радости в леглото, съветват американски специалисти. Учените са...

 07.09.2016 22:00
Сексът на стари години - смъртно опасен за мъжете и... полезен за жените

Представителите на силния пол, излезли вече в пенсия, да се въздържат от чести плътски радости в леглото, съветват американски специалисти. Учените са изяснили, че сексът за мъжете на стари години може да доведе до сърдечен пристъп, докато при жените е тъкмо обратното - сексът им носи ползи. 

Изследователите са проучили данни за живота на възрастните хора, взети от социалните служби за 2200 пенсионери на възраст от 57 до 85 години. Статистиката отчита не само състоянието на сърцето и кръвоносните съдове, но и факта дали тези хора правят секс и какъв дял заема той в живота им. След пет години учените правят втори преглед на социалната статистика и отново акцентът е дали възрастните хора правят секс и колко често. 

"Нашето откритие поставя под съмнение общоприетата представа за това, че правенето на секс е еднакво полезно и за мъжете, и за жените", коментира  Хуей Лю от университета в Мичиган. "Интересното е, че възрастните мъже, които правят секс повече от два пъти в седмицата, страдат два пъти повече от сърдечни заболявания, отколкото тези, които са прекратили сексуалния си живот. И още нещо - тези мъже, които са отбелязали, че смятат секса за 4особено приятно занимание", имат още повече проблеми със сърцето. Докато при жените ситуацията е коренно различна - редовните сексуални контакти и получаването на удоволствие ги предпазват от хипертонични проблеми", заявяват учените.

Те съветват лекарите редовно да посещават възрастните си пациенти и да ги информират за това как влияе сексът върху здравето на двата пола.

Превод: ПИК

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери години | повече | жените | хора | секс | тези | правят | възрастните | сексът | съветват

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори