Семейните мъже се радват на по-добро здраве

Изследователи от Градския университет на японския град Йокохама установиха, че бракът влияе положително върху здравето на мъжете. Учените съобщиха за това на...

 19.09.2016 10:00
Семейните мъже се радват на по-добро здраве

Изследователи от Градския университет на японския град Йокохама установиха, че бракът влияе положително върху здравето на мъжете. Учените съобщиха за това на състоялата се в Мюнхен среща на Европейската асоциация за изследване на диабета, пише „Дейли мейл“.

По данни на японските медици женените мъже два пъти по-рядко от неженените страдат от излишно тегло и свързаните с него болести. По-специално семейните мъже по-рядко развиват метаболическия синдром. Тази тенденция обаче не засяга жените.

Медиците изследваха 270 души със захарен диабет втори тип. Средната възраст на пациентите е 65 години. От тях 90 бяха несемейни, а останалите 180 души били женени. Лекарите определиха индекса на масата на тялото на участниците в изследването и установиха съдържанието на мастната тъкан.

В резултат бе установено, че семейните мъже два пъти по-рядко страдаха от излишни килограми в сравнение с несемейните. Мастната тъкан при женените мъже бе 18,9 килограма, докато при неженените показателят стигал до 23,5 килограма.

Учените обясняват тази закономерност с това, че семейните мъже обикновено се придържат към по-здравословно хранене, вземат лекарства и отиват на лекар, когато заболеят.

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери мъже | учените | рядко | семейните | установиха

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори