Учени твърдят, че супербактерия ще избива по един човек на всеки 3 секунди

Изключително влиятелният доклад “Прегледа на антимикробната резистентност” твърди, че се очаква да се появи бактерия, която ще убива по...

 19.05.2016 14:05
Учени твърдят, че супербактерия ще избива по един човек на всеки 3 секунди

Изключително влиятелният доклад “Прегледа на антимикробната резистентност” твърди, че се очаква да се появи бактерия, която ще убива по човек в секунда, съобщава Би Би Си.

В общ план учените твърдят, че съществуват превантивни медицински мерки срещи разпространението на бактерията, но те струват милиарди долари.

Докладът също така призовава за революция в начина, по който се използват антибиотици и апелира към масирана кампания за образоване на хората. Битката срещу инфекции, които са резистентни към лекарства е тежка и е описана като ” по-голям риск от тероризъм “.

Изследването започва още през 2014 г.,а преди неговото стартиране милиони хора са починали от подобна инфекция. И в този момент лекарите също открили бактерии , които не се повлияват от лекарствата от последното поколение – колистин – което говори за това, че светът се балансира на “пос-антибиотична ера”.

Прогнозите са изключително песимистични, учените твърдят, че до 2050 г. ще загинат 10 милиона души от резистентната бактерия.

Експертите предупреждават, че ако не се вземат своевременни мерки, много хора ще загинат.

Източник: www.forumnews.bg

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери бактерия | твърдят

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори