Шах с царя! Жените с по-млади мъже умират по-рано

Колкото е по-млад съпругът, толкова е по-кратък животът на жена му, твърдят учени. Според специалистите разликата във възрастта на съпрузите намалява...

 07.09.2016 18:00
Шах с царя! Жените с по-млади мъже умират по-рано

Колкото е по-млад съпругът, толкова е по-кратък животът на жена му, твърдят учени. Според специалистите разликата във възрастта на съпрузите намалява продължителността на живота им. Това е особено вярно за жените, които са сключили брак с мъже, по-млади от тях с 10-15 г.

Умните глави твърдят, че тези жени живеят по-кратко и най-често умират на възраст 55-64 години. Когато мъжете са женени за по-млади от тях жени, животът им също се съкращава, но опасната разлика е по-голяма - над 15 г.

Причината била в стреса, на който са подложени по-възрастните членове на семейството. Те често трябва да преглъщат присмеха на околните. Не са редки случаите, когато ги измъчват страхове от евентуална непълноценност или пък основателна или неоснователна ревност.

Източник: Pik.bg - News

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Маркери млади | твърдят | животът

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори