В Стара Загора: Приходите в НАП отново с ръст

Общо данъчните приходи от януари до 30 юни възлизат на близо 110 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е 46,3 млн. лв., 34 млн. е корпоративният данък и 28 млн. лв. са приходите от ДДС.

 06.07.2022 12:37
В Стара Загора: Приходите в НАП отново с ръст

Над 270 млн. лева са приходите, постъпили в офис/дирекция за обслужване Стара Загора от началото на годината до края на месец юни 2022 г. Това са с почти 4 млн. лв. повече спрямо същия период на 2021 г., сочат данните на приходната агенция. 

Общо данъчните приходи от януари до 30 юни възлизат на близо 110 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е  46,3 млн. лв.,  34 млн.  е корпоративният данък и 28 млн. лв. са приходите от ДДС. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на юни надвишава 155 млн. лв., в това число над 93 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 41 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 21 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък –  13,60 %, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски.  Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 2 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.  

„Уверени сме, че с тези темпове, ръстът на приходите през 2022 г. ще надмине очакванията ни. Увеличението на доброволното деклариране и плащане от бизнеса и гражданите се дължи на партньорския подход от страна на НАП, фокусът ни  големите данъчни рискове и единното прилагане на закона“, каза по повод рекордните приходи изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

 

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лева | данък | приходите | вноски

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори