"Хлебопроизводство СЗ" сваля цената на хляба с 20 ст.

Това каза пред stz24.com управителят на фирмата Гергина Димитрова. Тя обясни, че доставната цена до магазините от тази събота ще бъде 1,30 лева за всички видове хляб от 650 грама. Намалението е резултат от приетата от Народното събрание през миналата седмица нулева ставка на ДДС.

 07.07.2022 13:11
"Хлебопроизводство СЗ" сваля цената на хляба с 20 ст.

Цената на хляба, произведен от старозагорското предприятие "Хлебопроизводство СЗ", ще намалее с 20 стотинки.

Това каза пред stz24.com управителят на фирмата Гергина Димитрова. Тя обясни, че доставната цена до магазините от тази събота ще бъде 1,30 лева за всички видове хляб от 650 грама. Намалението е резултат от приетата от Народното събрание през миналата седмица нулева ставка на ДДС.

За първи път се сваля цената на хляба през последните години, но не е ясно докога тя ще остане такава, предупреди Димитрова.

"Надяваме се хлябът да струва толкова до края на юли. Никой не може да каже към момента каква ще е цената на брашното с новата реколта. То поскъпна с около 250 лв на тон последните 2-3 месеца. Ситуацията е много динамична и не може да се направи дългосрочна прогноза относно цената му", коментира управителят на старозагорското предприятие.

При затопляне на времето, традиционно през юли и август продажбите на хляб падат, заради по-слабата консумация в горещите дни и отпускарските месеци, в които хората отиват на почивки.

"Заради по-високата цена българинът се научи да цени хляба, да го доизяжда, а не да го изхвърля. Винаги съм казвала, че хлябът трябва да се уважава" , допълни още Димитрова. 

Трудът на хлебопроизводителя не е лесен. Трудност има при намирането на квалифицирани кадри, тъй като се работи и на нощни смени, а професията не е особено привлекателна за по-младите хора, признават от бранша.

Автор: Светла Тенева


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери цената | спад | Хлебопроизводство СЗ | Гергина Димитрова

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори