Бизнесът: Недостигът на кадри е проблем

Областният управител се ангажира да инициира среща между Клуба на работодателя и министъра на образованието

 30.08.2017 12:58
Бизнесът: Недостигът на кадри е проблем

Създаването на Център по медиация, който да осигурява пряка връзка между бизнеса и средните професионални гимназии в Старозагорско. Идеята беше обсъдена по време на работно заседание на Клуба на работодателя, в което участва и областният управител Гергана Микова. Една от основните теми на срещата беше дългосрочното осигуряване на квалифицирана работна ръка за бизнеса в региона.

Собствениците на фирми представиха проблемите си, свързани с недостига на кадри във всички сфери на икономиката. Работодателите споделиха и виждането си, че в Стара Загора трябва да бъде създадена политехническа гимназия, която да обедини по-голямата част от професионалните средни училища в града и да подготвя млади хора по специалности, необходими точно за нуждите на местния бизнес.

В дискусията областният управител и предприемачите обсъдиха възможностите за промени във висшето и средното образование, така че то да стане по-адекватно на икономическите реалности в България. Задържането на младите хора у нас, дуалното обучение и образованието на малцинствените групи, които генерират най-високата безработица, също бяха част от темите.  

Областният управител се ангажира да инициира среща между Клуба на работодателя и министъра на образованието, на която бизнесът да представи конкретните си виждания за постигане на основната цел – осигуряване на професионално подготвени млади кадри за предприятията от производствения сектор в региона.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери клуба | управител | кадри | работодателя

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори