Включват безработни лица в проекти

За Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора броят на безработните лица е 115

 16.03.2019 09:50
Включват безработни лица в проекти

Близо 8 300 безработни лица ще се включат в обучения за придобиване на професионална квалификация и/или ключова компетентност, като минимум 40 % от тях ще бъдат включени в заетост след това. Обученията са насочени към уязвими групи на пазара на труда, а именно: безработни лица до 29 г. или над 50 г., продължително безработни, лица с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т. ч. с ниско образование, както и към лица извън работната сила, обезкуражени лица и други.

За Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора броят на безработните лица е 115, а проектите  за 2019 са:

ПРОЕКТ „КАТАЛОЗИ” на Българска търговско-промишлена палата ще подготви кадри за работни места и по професионални направления с необезпечено търсене,  40 безработни лица ще се включат в обучение за придобиване на ключова компетентност и  квалификация по професията „Продавач-консултант”.

ПРОЕКТ „НИЕ СЪЩО МОЖЕМ 2” на Конфедерация на независимите синдикати в България  предвижда 15 безработни  лица да бъдат включени в обучение по ключови компетентности „Обществени и граждански компетентности”  и професия „Работник в озеленяването”.

ПРОЕКТ „Успешни ЗАЕДНО - За Едно Достойно Ново Образование” на Съюз за стопанска инициатива ще включат 20 лица в професионално обучение по професията „Продавач-консултант”.

ПРОЕКТ „ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА” на Асоциация на индустриалния капитал в България предвижда включване на 40  безработни лица в обучение за придобиване на ключови компетентности и професионално обучение по професиите „Администратор на хотел” – 20 и „Камериер” – 20.

Повече информация за всеки проект и предлаганите по него възможности за обучение и заетост може да бъде намерена на официалната електронна страница на Агенция по заетостта /www.az.government.bg/ и в Бюрото по труда –  Стара Загора, ул. „Стефан Караджа”№8.

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | проект | обучение | безработни | квалификация | компетентности

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори