В Стара Загора ще се проведе национален семинар на хотелиерите и ресторантьорите

Участниците ще обсъдят актуални за бранша теми

 20.03.2019 07:46
В Стара Загора ще се проведе национален семинар на хотелиерите и ресторантьорите

Информационен семинар-дискусия, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) ще се проведе на 22 март от 14.00 ч. в зала 2 на хотел Верея. На форума ще присъстват експерти от туристическото ведомство, Министерството на културата, Комисията за защита на личните данни, Софтуерна асоциация и ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

Участниците ще обсъдят актуални за бранша теми като въвеждането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), измененията в Закона за авторското право, делегиращи нови функции на общините, прилагането на Общия регламент за защита на данните, прилагането на Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

Ще бъде представен Националният браншови кодекс на поведение относно прилагането на Общия регламент за защита  на личните данни. В дневния ред е включено и обсъждане, дискусия и отчет за предприетите действия към държавните институции, относно проекта на БХРА за реформа на икономическата среда за развитие на заведенията за хранене и развлечение от областта на туризма, посредством средствата и механизмите на фискалната политика /намаляване на ДДС в ресторантьорския бранш като част от туристическата индустрия/.

Във форума могат да участват всички заинтересовани лица от бранша.

 

снимка: Best Boutique Hotel

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | семинар | хотелиери | ресторантьори

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори