В завод "Арсенал" АД продължават да търсят работници

437 безработни лица са постъпили на работа през август в Старозагорска област, сочат данните. Област Стара Загора е на 7-ма позиция по показателя равнище на безработица сред 28-те области в страната след София град, Варна, Бургас, Добрич, Габрово и Перник.

 28.09.2022 16:10
В завод "Арсенал" АД продължават да търсят работници

Завод "Арсенал" АД продължава да търси работници, съобщи на пресконференция Любен Георгиев, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Стара Загора.

Всеки понеделник от 10:30 часа представители на "Арсенал" АД ще присъстват в Бюрото по труда в Стара Загора, за да предоставят повече информация на желаещите да започнат работа във военния завод. При интерес всеки може да дойде на място и да разбере подробности за свободните позиции, заплащането и това, което го интересува, допълни Георгиев.

437 безработни лица са постъпили на работа през август в Старозагорска област, сочат данните. Област Стара Загора е на 7-ма позиция по показател равнище на безработица сред 28-те области в страната след София град, Варна, Бургас, Добрич, Габрово и Перник.

Новорегистрираните безработни лица през месеца са 876 и са от различни икономически дейности според класификацията по икономически дейности.  Регистрираните от сектор „Услуги” са 38,4% /336/, 30,9% са регистрираните от сектор „Индустрия” /271/, от Аграрния сектор – 3,3% /29/. Безработните лица, които не са определили отрасъла, от който са освободени от работа през месеца са 240 – 27,4%.

През месец август 2022г. в бюрата по труда на област Стара Загора са регистрирани 3 131 жени /58,3%/ и 2 244 мъже /41,7%/. Броят на жените намалява спрямо предходния месец с 36 /3 167/, а при мъжете намалението е с 29 /2 273/.

Разпределението на безработните лица по признака възраст се отличава с нарастване на дела на отделните групи с увеличаване на възрастта.
С най-голям дял са възрастовите групи над 55г., а с  най-нисък относителен дял са младежите до 19г. 

Най-търсени от работодателите са техническите специалности.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери лица | Стара | Загора | сектор | работници | завод "Арсенал" АД | продължават да търсят

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори