Гергана Микова: Работете в полза на Тракийски университет и Стара Загора

Областта изпитва остра нужда от кадри, особено от инженерни и IT специалности.

 24.06.2019 16:19
Гергана Микова: Работете в полза на Тракийски университет и Стара Загора

Това препоръча областният управител на област Стара Загора на екипа на Български информационен център в Молдова. Те представиха пред областното ръководство дейността си в три основни направления: образование, бизнес, туризъм. Центърът работи в полза на българското образование заедно с много неправителствени организации на територията на Молдова. Той оказва съдействие на ученици и студенти да намерят реализация тук, в България, оказва логистична подкрепа и на българските висши учебни заведения.

Гергана Микова оцени усилията на екипа и посъветва да се работи с внимание за Тракийски университет, тъй като учебното заведение предлага нови модерни специалности, а градът и областта изпитват остра нужда от кадри, особено от инженерни и IT специалности. Очаква се решението на Министерствата на образованието и на здравеопазването от есента в Медицинския колеж към Тракийския университет да бъде възобновено обучението по специалността "Парамедик".

В Български информационен център в Молдова може да се потърси информация, свързана с бизнес на територията на страната. Центърът предлага помощ при анализа на икономическите процеси на място и стимулира предприемачеството като подкрепя български компании с анализ на пазара, препоръки при вземане на решения, представителство, ситуиране на бизнес, заедно с екип, специализирани услуги - правни, митнически, други.

Български информационен център в Кишинев, Молдова организира семинари, изложения, панаири, конференции, бизнес партита, церемонии в тясна връзка с българското посолство.


 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери университет | Молдова | специалности | Български информационен център

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори