До 2030-та година няма да има закриване на мощностите от комплекса “Марица-Изток”

 15.01.2019 11:53
До 2030-та година няма да има закриване на мощностите от комплекса “Марица-Изток”

До 2030 година няма да има закриване на мощности в комплекса "Марица-Изток". Това важи както за ТЕЦ-овете, така и за мините. Интегрираният национален план за климата и енергетиката до 2030 година, с хоризонт до 2050 година, е представен за обсъждане пред синдикатите.

На срещата са присъствали президентът на КНСБ Пламен Димитров, Валентин Вълчев от миньорската федерация, Георги Петров от НФЕ, Божидар Митев от НСФЕБ, както и лидерите на синдикалните организации в ТЕЦ "Марица Изток" 2 Деян Дяков и Мини "Марица Изток" Наско Митев.

Интегрираният национален план е устойчив, социално приемлив и гарантира националните интереси на страната ни. Той ще разпише ясно, че България няма друга алтернатива освен въглищната енергетика, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова. По думите й въглищата са част от националната сигурност и няма друга алтернатива за енергийната ни система.

След 2030 година се планира поетапно закриване на мощности в трите ТЕЦ-а на територията на комплекса. Причината е техният технологичен ресурс. Ако обаче има инвестиции в нови технологии, те ще продължат да работят.

В плана е записано, че до 2030 г. България може да има нова ядрена мощност.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери 2030-та година | комплекса “Марица-Изток”

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори