Експерти съветват: Използвайте трудов посредник

Според Закона за насърчаване на заетостта фирмата-посредник няма право да събира такси от работниците и служителите

 23.01.2019 12:30
Експерти съветват: Използвайте трудов посредник

В условията на висока безработица намирането на работа по обява или чрез приятели и познати не винаги е възможно да се случи достатъчно бързо и адекватно. Търсещите работа имат още един шанс – трудовите посредници.

Според Закона за насърчаване на заетостта фирмата-посредник няма право да събира такси от работниците и служителите, на които е помогнала да се намери работа, коментира Денислав Ботев от Алфамаркет трудов посредник. Освен това тя трябва да сключва договори с кандидатите, но не гарантира, че със сигурност ще намери на всеки подходящо място.

Плюсовете от трудовото посредничество са много – и за търсещите, и за предлагащите работа. Посредникът може да ви насочи към правилния кандидат или фирма, като внимателно е преценил профила и на двете страни. Това спестява много време, пари, нерви и несигурност при процеса на наемане. Намирайки перфектния баланс между търсещия работа и работодателя, създава идеални условия за работа и значително увеличава срока на заетост, което е основен проблем при работодателите.

Трудовото посредничество еволюира според развитието на бизнеса и пазара на труда. Класическото посредничество – една компания има нужда от персонал, отправя запитване към фирмата-посредник и тя намира подходящите хора, се е променило. Вече се предлагат по-иновативни услуги, в зависимост от специфичните нужди на компаниите и търсещите работа. „Head hunting” например е търсене на много специфичен човек за голяма компания, като в повечето случаи търсенето обхваща цялата страна, дори чужбина, за да се намери перфектния кандидат. Интересна нова страница в посредничеството е осигуряване на кадри от трети страни за България. Благодарение на оптимизирането на процеса и смекчаване на условията, това вече е възможно и изключително изгодно за работодателите в България.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | работа | трудов посредник

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори