Заради нарушения: Три запечатани обекта

Все по-голяма част от проверките на НАП за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки се извършват след 17,30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни.

 11.10.2017 11:45
Заради нарушения: Три запечатани обекта

Неспазване на данъчното законодателство констатираха инспекторите на НАП Стара Загора, след проверки през изминалата седмица. От проверени 12 търговски и преместваеми обекти, 2 са работили без фискално устройство, а 3 са запечатани. Служителите на НАП осъществяват ежемесечен контрол при провеждането на масови мероприятия – концерти, изложения, фестивали, панаири и други на територията на Старозагорска област.

Все по-голяма част от проверките на НАП за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки се извършват след 17,30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни. Причина за мярката са данни от компютърната система на дистанционната връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП, които сочат, че вечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите. Едновременно с промяната в работния режим на инспекторите, към екипите, извършващи проверки се присъединяват и стотици служители на НАП, които по принцип се занимават с обслужване на клиенти или събиране на просрочени дългове. По този начин контролният капацитет на ведомството се увеличава значително, позволявайки по-пълно и всеобхватно наблюдение на търговската дейност. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.

Основната цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране. От НАП съветват гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга.

В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1 или на мейл: infocenter@nra.bg

снимка: Дневник

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.

Алфамаркет Трудов Посредник


Маркери Стара Загора | НАП | проверки | обекти | обороти

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори