Новият управител на общинското дружество "Мересев" ЕООД в Стара Загора става ясен през май?

"Надявам се на сесията през май да имаме избран нов управител", заяви Динева. Тя бе категорична, че се спекулира с финансовото състояние на общинското дружество и припомни, че на миналото заседание ОбС гласува безлихвен заем в размер до 70 000 лв, който да може да ползва дружствтозо за изплащане на заплати, закупуване на материали и т.н.

 27.04.2021 12:17
Новият управител на общинското дружество "Мересев" ЕООД в Стара Загора става ясен през май?

В момента тече конкурс за избор на управител на общинското дружество "Мересев" . Четирима са кандидатите, които са се явили и са допуснати до участие, обяви пред журналисти председателят на ОбС Мария Динева. Председател на комисията за провеждане на конкурса е зам.-кметът Иванка Сотирова.

"Надявам се на сесията през май да имаме избран нов управител", заяви Динева. Тя бе категорична, че се спекулира с финансовото състояние на общинското дружество и припомни, че на миналото заседание ОбС гласува безлихвен заем в размер до 70 000 лв, който да може да се ползва от дружеството за изплащане на  заплати, закупуване на материали и т.н. 

"Не отговаря на истината казаното от колега общински съветник, който председателстваше временната комисия, която проверява "Мересев", че дружеството няма нито един договор, нито една поръчка, един конец буквално. В късния следобед вчера получихме писмо от настоящия управител, в което ни информира, че няма да ползва средствата от безлихвения заем, тъй като са успели да покрият разходите по заплати, осигуровки и закупуване на материали. Имам информация, че дружеството приема в момента поръчки за след месец юни, което означава, че работи", допълни Динева.

Конкурсът за нов управител ще се проведе на 12.05.2021г. от 15.00 часа в зала № 2 на Община Стара Загора. Два са етапите за провеждането му. Първият е проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, а вторият е представяне на разработена програма от кандидатите и провеждане на събеседване с тях.

Кандидатите трябва да имат завършено висше образование в една от следните области: Икономически науки, Стопански науки и администрация или Технически науки, и професионален опит по съответната специалност минимум 5 години. Да не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, да не са лишени от правото да заемат съответната длъжност, да не са били управителни органи или неограничено отговорни съдружници в търговско дружество, което е прекратено поради несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори.

Допуснатите до участие в конкурса кандидати трябва да разработят и представят програма за развитието и дейността на „Мересев” ЕООД Стара Загора за тригодишен период на управление.

Настоящият управител Мария Бонева бе избран на сесията през януари, но през март поиска да бъде освободена от длъжността, което наложи отново да бъде проведен конкурс. 

          

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери управител | Мария Динева | "Мересев"ЕООД

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори